Přidat odpověď
A nějaké lyofilizované ovoce v hořké čokoládě taky bude v pohodě. Ovoce obsahuje sice fruktózu, ale taky vlákninu. Mnohem horší jsou džusy, tam není vláknina a je to, jako bys to střelila do žíly. S vlákninou se vstřebává cukr postupně. Pokud má ráda ovoce, to je bez problémů. Pečivo opět radši tmavší s vlákninou, bílé má vysoký glykemický index. Prostě nekoukat jen na obsah cukru nebo sacharidů (mono i poly), ale na glykemický index. V malém množství bych jí klidně dopřála i něco nepříliš vhodného, jí jako vrabeček, tak nesežere celý dort. nějaký malý zákusek jí neuškodí. Nebude jíst sladké celý den. Když si dá ke kafi nebo ke kakau kousek, je to OK.
A ještě tip na přípravu kakaa. Já vařím kakao nealkalizované. Do hrnce dám vodu, do té studené vody na hrnek asi 1,5-2 lžičky kakaa a nechám to povařit klidně i 2 minuty. Pak přidám mléko. A nesladím to. Naučila jsem to takhle pít i kámošku, co miluje hodně sladká jídla, co bych já nedokázala pozřít. Tím varem to jakoby zesládne. A je to zdravé na tlak i cukrovku. Takže do koše kup kvalitní kakao.
Předchozí