Yuki, děkuji. Tvoje rady jsou hezky komplexní. Máš pravdu, že mne to nikdy nenapadlo, že kvůli dysgrafii je blbost, aby vyplňovala úplně všechno, co zameškala.
Dokonce výchovný poradce je u nás paní ředitelka, tak to by bylo fajn, kdybychom si to vysvětlili při jedné schůzce. Asi to budu chtít, ať mám klid jednou pro vždy.
Ono to s těmi potvrzeními a výsledky není tak jednoduché, jak by se zdálo, doktorka vyloučila nějakou zásadní poruchu imunity, HBV, CMV apod, našla jen vysoké IgE a významně nízkou hladinu vit D. Problém je, že vit D dlouhodobě doplňujeme a stejně bez efektu. Mám paní učitelce nechat napsat potvrzení, že nedostatek vit D snižuje obranyschopnost?
Vyžádala jsem si žádanku na imuno-alergo, tam jí dali Luivac a na odběry jde v listopadu. V létě jsme byly na psychiatrii, potvrdili poruchu pozornosti a úzkostné stavy, chce jí nasadit něco na pozornost a když se to nezlepší, tak antidepresiva. Jenže nejdřív potřebuje vyšetření u kardiologa, takže další návštěva až v říjnu.
Kdyby měla dcera problémy zvládnout látku, hrozila jí čtyřka nebo něco podobného, chápu zájem učitelky. Ale problémy, které má, plynou zejména z poruch učení (pomalé psaní, horší porozumění textu, snadná unavitelnost) a vysvědčení má pěkné. Na co si stěžuje u dcery, s tím mají pro mně překvapivě problém i ostatní děti, když mluvím s maminkami. Takže jsem si už na konci roku říkala, že teda učitelku nebudu řešit. Jenže si opravdu už připadám šikanovaná.