"špatně pak drží tvar při předávání na plech."
jo, vlastně ještě mám jednu "vychytávku"
jeden den nadělám těsta, nastrkám do lednice, druhý den zpracuju (vykrájet, rozkrájet, vymačkat, nalisovat...), třetí den peču, čtvrtý den slepuju, mažu, polévám polevou a balím do krabic na pizzu (pro nás po jednotlivých druzích, pro ostatní do každé krabice celou kolekci)
všechno cukroví dávám na pečicí papír hned po vykrojení/vytvarování a když je plný papír, stáhnu ho celý na plech a přenesu na balkón, kde ho stáhnu z plechu na stůl... všechno nechávám na balkóně (soustava starých plechů, táců, stolu...) a peču pak všechno najednou, jen točím plechy... cukroví hezky zchladne, ztuhne a drží dobře tvar, taky je to rychlejší a hlavně se minimalizuje riziko připečení - jakmile během pečení dělám i něco jiného, zapomínám hlídat
taky jedu na "jednu teplou troubu", takže to je určitě i ekonomičtější