Děti občas přijdou s něčím novým od kamarádů, když je to nějaký fajn zvyk, tak ho klidně adoptujeme. Nemám s tím problém. Měli santa čepičku, pak je to přešlo, měli sobí svetr, mají rádi peppermint candy canes na zdobení, dávají je i spolužákům před Vánoci...
Stejně, jako já sama adoptuju, co se mi líbí. Něco mám teda i z vlastního dětství, třeba štólu pekla moje babička na Vánoce od mého dětství (jsem původem od německých hranic a jsem zvyklá na překryv českých a německých zvyků, třeba německé Neunerlei mám vlasntě zažité modifikované v podobě devíti chodů na štědrovečerním stole a tak).
A skřítci se mi taky líbí :) Každoročně dělám německého Wichtela z chvojí přede dveře, a letos k němu přidám i severské skřítky :) Už jsem koupila dvířka pro skřítky a dneska jsme je zavěsili (v ikea, kdyby je někdo taky sháněl :D - mají je i v tchibu, ale tam jsou dražší) a děti jsou úplně vedle nadšením, dokonce uklidily samy od sebe svůj pokoj (slušný výkon!), aby se k nám skřítkovi chtělo :) A moc se těším na to, jak budu vymýšlet skřítkovy lumpárny