| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jasné, však já to píšu obecně, ne konkrétně o tobě.

Je mi jasné, že děláte, co můžete.

Od nás taky tím busem je to dojezdné jen "na jednu stranu", takže když bych dítě nemohla vozit, tak těch škol na výběr bude určitě míň.

Ale třeba i jezdit s někým jiným? zkusit najít někoho, kdo někam dítě dává a vozí ho a přidat se?

(Já jsem tak tu jednu holčičku vozila s náma dobře 3 roky, loni jsem ji ještě vozila vždycky ráno do školy a odpoledne už jezdila sama autobusem domů, letos už jezdí úplně sama, nabírala jsem ji po cestě v jedné z těch vesnic).

No, když už tam to dítě je, tak určitě by bylo lepší, kdyby se to tam zlepšilo, ale sama píšeš skepticky a já tu skepsi taky cítím už jen z těch "upozornění" - maluje si do sešitu, nedělá si poznámky... - to bych nesnesla, co je jim do p.... do toho, mají být rádi, že neběhá po třídě, sedí a holt, když se "nudí", tak si maluje do sešitu.

Když už by tam to moje dítě muselo zůstat, tak bych se snažila fakt s nimi rozebrat to, co jim "vadí", ve světle toho, co je reálně rušící (třeba jestli teda vydává konstatně nějaké rušivé zvuky) a co jim "vadí, jen z principu" (třeba obsah jeho sešitu).

nejdřív vysvětlit, poradit, jak na to dítě... (Nám se už několikrát změnila učitelka, tak jsem tu novou vždycky na "speciality" mého dítěte výslovně upozornila, a kolikrát se mi stalo, že mi třeba volala a ptala se, že zažili takovou a takovou situaci a ona sama nevěděla, jak na to má reagovat, tak jsme to v klidu probrali, že já vím, že moje dítě v takových situacích reaguje tak, jak se s tím vypořádáváme doma, a co může zkusit udělat ona a lépe, jak případně takovým situacím předcházet). Je přece v zájmu všech, i tý učitelky, aby to v té třídě fungovalo. A určitě si nemyslím, že tvé dítě bude to "nejhorší", se kterým se za svůj profesní život setká.

Když by k tomu furt přistupovali "agresivně", tak bych byla "agresivní" taky.

"Vaše dítě neumí stříhat nůžkama"... "Ano, já vím, neumí".
"Vaše dítě dělá při hodině zvuky".... "Děkuji za informaci." "tak s tím něco udělejte..." "A já s tím mám dělat co (když já jsem 30 km daleko v práci a nejsem tam)?" ... "No, domluvte mu". "Dobře". ~t~ ~t~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.