Modroočko,
aby cokoliv dobře pracovalo, jakýkoliv "přístroj", je třeba, aby měl dostatek energie. Meridiány západní medicína úplně neuznává
, ale myslím, že je vhodné připustit, že jakési dráhy, které rozvádějí po těle "energii", existují. Čínská medicína používá na těchto drahách akupunkturní body, mně se líbí "ovlivnit" celý meridián.
Mám techniku, jako fakt techniku, která je ale specifická, takže jinak bych použila meridiánovou sestavu, dá se najít na YT, jakési protažení pro každou dráhu...anebo se používá poklepávání...nebo samozřejmě akupresura, a nebo u odborníka akupunktura (tu zas třeba nemusím já).
Chce to tedy dělat nějakou dobu, ale už při prvním cvičením na nějakém "zamrzlém" meridiánu je cítit rozproudění energie.
Pokud nasadíme kúru, a daný orgán nemá dostatek energie, je to hodně podobné, jako kdybychom měli auto s nádrží na rezervu...ideální je dotankovat a pak se pouštět do větších akcí.
I tady to chce posloupnost a ideálně spojit všechny 4 úrovně "existence", ale o tom ten příspěvek s ostropestřcem nebyl.