Přidat odpověď
Veškeré katalogy mě už nechávaji chladnou. Rozhodla jsem se, že naše zahrada je už tak krásná, že nic z katalogu nepotřebuje. V dnešní době neskutečné nabídky všeho možného a nemožného je těžké odolat, ale už mám všechno, co na zahradě má být. Přírodní kout s mrtvým dřevem, duby, habry, sasankami a medvědím česnekem. Hajní kout s čemeřicemi, sněženkami, jaterníkem, pomněnkovcem, náprstníky a bohyškami. Jarní kout pod lískami s krokusy, řebčíky kostkovanými, narciskami, plicníky, petrklíči a botanickými tulipány. Kout s kapradím a dlužichami. 11 růží. Všechny možné trvalky. Keříky. Loučku s lučními květy a trávami. Barevný záhon prastarých floxů. Vřesovištní koutek. Středomořský záhonek s levandulí, tymiánem a mateřídouškou. Záhon s bylinkami. Suťoviště s rozchodníky a netřesky. přírodní trávník se všemi možnými rostlinami. Zeleninové záhony. Jahody. Vyvýšený záhon a pařeniště. Slunečnice. Pár ovocných stromů a hodně drobného ovoce - maliny, ostružiny, zimolez, borůvky, angrešty, rybízy...
Spousty a spousty divokých keřů a stromů. Spousty a spousty hmyzu a ptáků.
Všechno je uspořádané, má to přírodní a venkovský styl, přináší to krásu i užitek.
Pokud bych koupila něco z katalogu, bylo by to už přeplácané.
Ale asi ještě potřebuju mitrovničku a moruši.
Předchozí