Přidat odpověď
Mě přijde dítě jako důsledek znásilnění jako smysluplný scénáristický řešení (x to, že byla vdaná, tedy), protože to vnímám jako legitimní důvod, proč matka dítě opustila + je to tak důsledně utajované (nechce přidávat dítěti - dnes dospělé ženě - ke všem jejím traumatům ještě trauma z toho, že je produkt násilného aktu + dost možná její táta ani není její táta).
Taky samozřejmě může mít třeba duševní poruchu (ta matka) a třeba byla x let v blázinci. Alternativně mohla být několik let zavřená ve vězení a všichni se za to tak styděli, že jí to (dceři) nechtějí říct...
Laktační psychóza, obecně preference ženy věnovat se kariéře a ne rodině, milenec, kterému dá přednost před vlastním dítětem... - to všechno mi přijde "slabé" a neodpovídající větě "já tě ale o odpuštění nežádám".
Je to film, který jistě skončí happy endem, čili předpokládám, že řešení hádanky bude nějaké ve smyslu - udělala jsem to pro dobro dcery...
V realitě je samozřejmě řada důvodů, pro které matky děti opouští, byť méně často, než u chlapů, kteří se o své děti nestarají..., ale do tohoto typu filmu se mi moc nehodí...
Předchozí