máme v genech prožrané huby a lásku k jídlu... nemáme v rodině nikoho, kdo by nevařil
vždycky se u nás utrácelo dost za jídlo, rozlišovaly se dobré a nedobré suroviny, téměř nikdo nejsme ochotní jíst náhražky - což je ve výsledku dost nepraktické
netrvám na tom, že jahody musí být bio a bez pesticidů, ale musí vonět jako jahody, netrvám na bio másle, nepotřebuju máslo z farmy, ale v pomazánce poznám rostlinný tuk vydávající se za máslo a nechutná mi to... to dost ovlivňuje naše stravování... než margarín na brambory, tak raději suché
jinak jsem hodně omezena tím, že mi nechutná třeba kari (kurkuma), nemám ráda chilli a vůbec pálivé věci po paprice (přitom pepřená jídla, křen nebo wasabi miluju), nemusím moc překořeněná jídla...
z módních trendů se mě nejvíc dotýká to, že ten daný směr přinese na trh nějaké nové suroviny, které ochutnám a buď zařadím nebo ne... a taky teda platí, že se i moje chutě postupem času mění, jím dost věcí, které dřív ne a naopak jsem přestala jíst jiné věci...