Přidat odpověď
Dršťky dělají třeba v Next Door, my si je dáme v Mace v Táboře. S dršťkama je problém, že se prodávají hodně sterilní - vyvařené, vyprané, vybělené tj. bez chuti a bez zápachu. Dršťky maji trochu smrdět dršťkama. A bohužel se z nich stala tak trochu luxusní surovina, což se nedivím vzhledem k tomu, jak dlouho se musí vařit, aby byly příjemně měkoučké.
A koho zajímají české hotovky (včetně drštěk) trochu jinak, ať si pustí na ČT "Co naše babičky uměly...." ze 7.5.2023. Tam vaří pan Jiskra ze zájezdního hostince v Kbelnici. A tyhle hotovky bych si teda dala moc ráda. Tak třeba někdy.
Šneky jsem už samozřejmě jedla i v kombinaci s Foie Gras, chapadlem z chobotnice a žabími stehýnky, ale i s tím smažákem byli dobří. Někdy si je taky děláme doma, s vínem a bagetou. Jednou jsme je i sbírali na zahradě a vařili, ale je s tím moc crcání - podobně jako s dršťkama.
Výplatu za jídlo nedám, ale párkrát do roka si dám něco extra, občas nám něco visí na plotě (kachna, bažant, holoubě) od hodných lidí, občas si něco koupíme (kozu, ovci, kuře), občas někdo něco daruje ( zajíce, prase, daňka), občas něco vypěstujeme, ulovíme, zabijeme....
Předchozí