Přidat odpověď
ahoj holky, kdo máte? Chtěla bych hlavně na přebytky uvařeného jídla (co zbyde, tak zamrazit, a je z toho třeva rychlá hotovka k večeři). Předpokládám, že sensoricky to bude stejné jako kdybych jídlo zmrazila v krabičce.
Napadlo mě pár dotazů:
- je něco, na co si dát u přístroje jako takového pozor (funkce)?
- máte zkušenost se zamrazením třeba polévky/ guláše i s omáčkou? případně je na to nějaký fígl?
- a nebo vakuujete tekuté věci i s krabičkou?
- když se mrazí syrové ovoce /zelenina - nerozmašíruje se to tím vysátím vzduchu?
- jak dlouho vydrží v mrazáku, aby to pak nechytilo jeho pach?
- chtěla jsem si zavaukovat udělané kostky z vývaru, abych pak jen jednu ostřihla, a zbytek zůstal zavakuovaný, ale to je asi technicky neproveditelné. To samé s nasekanými bylinkami
- lze vakuovat sušené ovoce a houby?
- a využíváte i k metodě sou-vide? Jaký typ masa se na to hodí nejvíce?
- šly vy vakukovat i usušené bylinky - aby si udržely aspoň ten zbytek aroma, co jim po usušení zbyde...
Čětla jsem, že se dá využít i na potraviny ve špazce, ale to mne nenapadá na jaké (kromě těch hub a sušeného ovoce).
Je někdo, kdo vakuovačku měl, a nevyhovuje mu?
Díky za postřehy.
Předchozí