Nemyslim si, ze tvoje dcera je lina, zaslouzi vykopnout z baraku a nic z ni nebude.
Spis bych se zeptala, po vlastnich zkusenostech z posledniho roku: neprihodilo se u vas neco zasadniho? V rodine, dceri? Treba to nevis, ale postupne se zmenilo u dcery vice veci, ktere si clovek ani neuvedomi ve shonu.
Snazila bych se dceru pochopit. Jak ti tu nekdo psal, netlac na ni. To nema vubec smysl. I za cenu toho, ze bude opakovat rocnik. Ona potrebuje od matky oporu.
Jak ji to slo ve skole pred tim? SS si vybrala sama? Pochybuju, ze se ze dne na den prestala ucit, ten najezd ruznych veci byl asi pozvolny a ted to jen graduje. Ona ted nebude schopna delat nejake vykony. Myslim si, ze vola o pomoc. Bavi ji ta skola? Treba prisla na to, ze to neni to prave orechove a neni schopna se dal ucit. Chce zmenu a boji se to rict? Treba je neco spatne v te skole. Co kamaradky? Kluci? Ja bych patrala. Dite ma vzdycky duvod, proc neco dela. Been there.
I kdyz ma 18, nektere veci jeste neni schopna resit. Vzdyt nektere problemy nejsou schopni resit ani dospeli, ne tak 18-leta holka.
Klidne bych ji poslala je psycholozce, at se zkusi sverit nekomu cizimu, treba ji to pujde lip.
Dala bych ji najevo, ze za ni budu porad stat, ze je porad moje dite.
Pred rokem bych ti tady taky urcite psala chytre rady jako vyhodit z baraku, at plati, at se postara sama. No, nebudu. Spis fakt zjisti, kde je problem.
Drzim palce a nezapominej na sebe