Dík za připomenutí, že jsem ještě nepodepsala letos školní řád
¨
Tak jsem si ho teda poprvé přečetla a rodiče u nás mají tyto povinnosti:
- Rodiče mají povinnost zajistit, aby žák řádně a včas docházel do školy a plnil povinnou školní docházku.
- Rodiče mají povinnost aktivně se zajímat o průběh vzdělávání žáka a spolupracovat s učiteli.
- Rodiče mají povinnost omluvit nepřítomnost žáka podle článku Nepřítomnost ve výuce.
- Rodiče mají povinnost účastnit se třídních schůzek či individuálních konzultací.
- Rodiče mají povinnost informovat školu o zdravotní způsobilosti žáka ke vzdělávání a případných změnách způsobilosti, o zdravotních obtížích nebo jiných závažných skutečnostech, které by mohly mít vliv na průběh vzdělávání.
- Rodiče mají povinnost oznamovat škole údaje podle § 28 odst. 2 a 3 a školského zákona č. 561/2004 Sb. další údaje, které jsou podstatné pro průběh vzdělávání nebo bezpečnost žáka, a změny v těchto údajích.¨
Ještě jsem tam našla, že musíme zaplatit škodu, když ji naše dítě způsobí.
Kupodivu školu respektujeme, i když to nemáme "přikázané". Zas by se někomu mohlo nelíbit, že máme povinnost účastnit se třídních schůzek...
Určitě je třeba si uvědomit, že ten školní řád je univerzální listina a oni jenom chtějí, aby to měli podepsané od všech. Určitě to není nic osobního, myslím, že to tam kvůli tobě nepsali... Zvážila bych, kvůli čemu má smysl dělat nějaké "dusno"...
S ředitelem bych si šla popovídat velmi ráda, ale bez předpojatosti, že oni mě tam budou mistrovat. Třeba se opravdu zajímá o to, co a jak vzájemně můžete udělat, abyste si víc rozuměli.