Přidat odpověď
Přidávám pár rad k bezlepkové dietě.
Na rychlé uspokojení chutí na sladké zkuste bezlepkový ovesný hrníček nebo některou kaši od Semixu, doplněné o čerstvé ovoce. Objednávám jednou za čas balík z e-shopu výrobce:
https://www.zdravyzivot.com/bezlepkove-vyrobky.
Dobré bezlepkové pivo dělá Bernard a plzeňská dvanáctka má velmi nízký obsah lepku.
Na vánočku a mazanec mám odzkoušenou směs od Labety. Mají vícero bezlepkových směsí na různé pečivo včetně bagetek, je s nima více práce jako s každým kynutým těstem. Sice do směsí přidávají různé zlepšovače mouky, ale příprava je jednodušší a přijde mi to lepší, než porušit dietu. Na chleba se nejvíc osvědčily směsi od Nominalu, hotový kupuju v Lidlu.
Když peču muffiny, část mouky nahrazuji bezlepkovými ovesnými vločkami. Nejsou tolik škrobovité.
Pro Veverku - bábovku dělám šlehačkovou z Jizerky:
3 vejce vyšlehat s hrnkem cukru (dávám méně, tak třičtvrtě hrnku + vanilkový) do pěny. Střídavě pak přidávám po lžících 1 a půl hrnku Jizerky, do které jsem zamíchala balíček prášku do pečiva a 220 ml šlehačky (kelímek). Formu vysypávám kokosem. Část těsta naleju do formy a do druhé části přidám kakao, tak 1-2 lžíce podle chuti. Je lepší kakao nejdřív rozmíchat v malém množství horké vody.
https://www.vareni.cz/recepty/bezlepkova-babovka/
Všechno bezlepkové pečivo rychleji vysychá. Když vím, že se nespotřebuje ten den, dávám do mrazáku a pak případně podle potřeby rozpékám, toustuju.
Předchozí