Přidat odpověď
Ahoj,
o víkendu jsem si přečetla článek v Kondici.cz a první co se mi vybavilo bylo, jaká by k tomu asi probíhala diskuse na Rodině.cz.
Dneska se tu objevil dotaz na cestování a tak jsem si říkala, že to sem zkusím vložit a třeba se vzájemně obohatíme...
https://www.kondice.cz/vedomy-zivot/ekologie-tipy-domacnost-udrzitelnost.html
Já sama, už jsem to tu i psala, že to mám velmi obdobně jako paní v článku. Jezdím hodně městskou dopravou, potraviny nakupuji zpravidla denně nebo ob den a vejdou se do látkové tašky přes rameno, kterou nosím v báglu s notebookem pořád s sebou. Vaří se u nás denně. Oblečení máme všichni, řekla bych že pěkné, dětem se kupuje samozřejmě častěji neb rostou, ale mají tak, aby se dali pobalit na týdenní soustředění, ŠVP apod.. z čeho vyrostou posíláme dál a nebráníme se ani podědit my po někom. Já sama ráda zajdu do sekáče a radost mi udělá oblečení nadčasové, z přírodního materiálu, v práci musíme dodržovat dresscode, ale koupím si třeba jedny či dvoje šaty, kalhoty za rok, oblečení mi vydrží dlouho a asi umím i kombinovat a myslet na to, když nakupuji.
Kosmetiku, už roky používám araganový olej na celé tělo a citronovou šťávu. Dostala jsem teď o ségry krásný, voňavý krémíček od Weledy s granátovým jablkem - noční i denní. Nádherně voní, ale nějak mi to nesedí a za 2 hodiny jsem vysušená a vylezou i póry do nich se vpije tvářenka, řasenka, tužka a vypadám jak stará indiánka.
Co kupuji jsou knihy a hodně chodíme i do knihovny. Přestala jsem kupovat noviny a časopisy. Papírové mám ráda, občas si koupím bydlení a ostatní si půjčuji v knihovně. Občas něco vypěstuji na balkóně, spíš pro radost - papriky, rajčata, jahody, mangold, hrášek, řepu a hlavně bylinky, těch máme spousty.
Snažím se třídit odpad, myslet na to co kupuji, odkud to je a v jaké kvalitě. Nemusím mít vůbec bio, ale mám ráda lokální potraviny a celkově tak inklinuji k přírodě. Rozhodně nejsem fanatik. Nejezdíme sice autem po městě, ale prakticky každý víkend vyjíždíme s dětma po závodech po celé republice a nebo i do zahraničí.
Předchozí