byvalaradko, možná mám zrovna štěstí na ty lepší příklady soužití s Romy, nevím, nechci tím snižovat tvoji zkušenost, která je možná velmi špatná, a proto to tak právem bereš
22 let jsem žila vedle bytovek, kde bydlí mimo jiné i x romských rodin, ale policie zpravidla jezdí k jiným vejlupkům v těch bytovkách - jeden z nich (neromského původu) je vyslovené lidské zlo, má na svědomí i lidské životy; jiný zase mého syna bezdůvodně uhodil do zad
ale ty romské děti jsou fakt v pohodě, sice ještě o půl deváté lítají venku a ještě minulý týden dokonce nahoře bez
, ale za celé ty roky fakt žádný problém - ve škole je to ovšem horší, některé fakt moc nechodí, učitelka v malotřídce se potom může přeskočit, aby s nimi v rámci doučování udělala to, bez čeho by se s nimi nehnula dál
naše dcera byla na jedné jejich oslavě, no malinko mi zatrnulo
, protože jsou fakt hodně free (ty jejich pařbičky u ohně) - když byly kdysi dvě romské holčičky na dceřině oslavě, daly na YT romské songy a rozbalily to u nás v obýváku neskutečným způsobem
ale tím nijak nesnižuju, že do té problematiky vidíš mnohem víc, než já a právem se zlobíš