Zrovna obědvám zapečené file s mraženou zeleninou.
Francouzské brambory se u nás také často dělali, akorát si myslím, že většina tady dělala spíš zapečené brambory.
Francouzské brambory mého dětství jsou vařené brambory na osminky, cibule na půlměsíčky, salám Vysočina v plátkách, vařený vajíčka na osminky, hodně pepře sůl a hlavně hořčice - proto francouzské. To vše zapečené.
Já vyrostla na těstovinách s vajíčkem a miluji je stejně jako moje děti.
A babička dělala třenou palačinku, něco jako trhanec, ale dělaný jen na pánvi a neroztrhaný. To bylo výborné, musím si někde dohledat recept.
A u našich byl vždy boj o bramborový salát. Z otcovi strany se jí salát okořeněný červenou paprikou, takže je červený. Z mamčiny strany se jí teplý.
Za mě vyhrává teplý.