Přidat odpověď
I já třeba vnímám toto jako velký problém..
Ale co s tím? Znárodníš Babišovi Agrofert, Kellnerovo impérium, Křetínského atd.?
Když jim (třeba těm, co mají kumulovaný majetek nad 500 miln Kč) nastavíš obrovské daně, tak ti zdrhnou do daňových rájů a bude.
Když chceš něco koupit (expandovat), nemáš dneska šanci, protože tě někdo z těchto skupin přeplatí jak malinu. A současně se klepeš, aby se jim nezachtělo tvého byznysu, protože tě buď koupí nebo zničí... (a zaberou tvoje místo).
Hele, já jsem radši, když můžu o tom nic nevědět a vyhnout se tomu, jak jen to jde. Radši ano, budu pracovat (holt i o víkendu nebo o večerech), slušně si vydělám (vlastní tvrdou prací), jednou za rok si vynárokuju tu dovolenou, zabezpečím si vlastní dítě (kdyby něco), a s trochou štěstí za 6,5 roku (mám to naplánované) skončím s tímhle "křečkem v kolečku", zvolním a budu si užívat života a vydělávat už jen na udržování...
Vždycky se chlácholím gaussovou křivkou, vždycky to tak bylo a vždycky bude, vždycky budou ti nejbohatší a ti nejchudší. Myslím, že je lepší patřit do lepšího středu a mít celkem klid. Předtím to byla šlechta, taky jsme je kdysi znárodnili ... a dneska jsou to holt jiní "baroni". Třeba přijde za 50 let nějaká další revoluce a všechno se jim pobere...
Předchozí