Přidat odpověď
Jarino, zkusím to trochu popsat. Už předtím jsem jedla dost slušně - spoustu zeleniny, nic smaženého, žádné salámy... ale teď prostě ještě důsledněji dbám na to, abych jedla kvalitní tuky/oleje a omezila cukry. Snažím se vyhýbat nevhodným a zbytečným tukům - co jde, nahradím něčím jiným - např. místo smetany bílý jogurt apod. Hlavně se vyhýbám kupovaným "dobrůtkám", ve kterých je palmový tuk a cukr. Oblíbenou mléčnou a nugátovou čokoládu jsem vyměnila za vysokoprocentní hořkou. Sním hromady ořechů a mlsám sušené ovoce místo jiných sladkostí. Mléčné výrobky jím polotučné. Chleba téměř jen celozrnný žitný, místo másla např. Lučina. Máslo a světlé pečivo jen svátečně (víkendová snídaně.) Trochu jsem omezila mléko - do kafe ho střídám s rostlinným. Občas si dám ostropestřec, lněný olej a podobné dobroty, které jsou údajně vhodné při této dietě. Obezřetně si vybírám v práci obědy, častěji raději nosím svůj, o kterém vím přesně, co v něm je.
Cholesterol mám hraniční spoustu let, zřejmě genetická záležitost. Spolu ze "zlým" cholesterolem ale mám vyšší i ten "hodný", což to trochu zmírňuje. Zdá se, že jídlem to ale trochu upravit jde, jsem zvědavá na další vývoj.
Předchozí