| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

“ A pak jsem učila jedny holky - dvojčata, kde je rodiče nechali společně, jenže holkám to úplně zničilo vztah, vzájemně na sebe žárlily, komplikovalo to i vztahy ve třídě, protože se rivalita přenášela i na jejich kamarády. Na druhý stupeň je pak rozdělili a prý se všem hrozně ulevilo (vím z povídání těch holek i spolužáků). ”

U mych dcer ve tride taky nastal problem, i kdyz spis opacny, protoze ostatni spoluzacky v puberte rozjely ka/neka a k veskerym svym problemum nedokazaly jeste pochopit, ze existuji dvojcata. Moje dcery totiz byly vzdy spokojene ve vetsi skupince kamaradek, nechapaly takove to pripoutani se k jedine nejlepsi kamaradce a pomlouvani ostatnich (dnes ma jedna nejlepsi kamaradku z uplne jineho mesta a druha ma kluka, ale porad jim nejvic vyhovuje skupina kamaradu). Pritom mely kazda od zacatku trochu jine kamaradky, prolinalo se to jen trochu. No a kdyz se tem ostatnim zacaly rozpadat rodiny (najednou se jich v te tride rozapdlo nekolik) nektere holky zacaly zkouset alkohol, drogy, ruzne zpusoby, jak se stat centrem pozornosti, tak tlak techto divek zesilil. Dokonce vymyslely, ze postvou moje dvojcata proti sobe. Vycitaly jim vsechno mozne - vcetne toho, ze jejich rodice nejsou spolu uz davno, takze nemaji pochopeni pro jejich utrpeni v cerstve rozpadle rodine. Jejich rodice pro zmenu “vylepsili” situaci tim, ze tem svym zacaly davat moje deti za priklad. Do toho moje deti na rozdil od tech ostatnich hovorily pozitivne o sve matce, odmitly zkouset drogy, cigarety a alkohol (nejsou svate, ale v jejich druhe vlasti fetak nekomplikuje zivot rodine “jenom trochu” jako u nas, ale rovnou tu rodinu nekdo vystrili).

Jedna ze spoluzacek chodila na psychoterapii (anorexie, rozpadla rodina), ta teda prisla s tim hezkym napadem, ze by vlastne dvojcata mela byt v ruznych tridach, a tim by se zrejme vsechno urovnalo (asi ta anorexie, drogy, alkohol, rozpadle rodiny). Tak sly obe moje dcery spolecne do jine tridy a je pokoj.

Ale porad to nevidim jako “problem, kdyz jsou dvojcata v jedne tride”. Spis naopak, pomohlo jim to zvladnout tuhle silenou dobu.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.