Ale tak jasně, že třeba dětí do plus mínus sedmi let se na úklid tak úplně ptát nebudu. Teda trošku jo, ale jen trošku. No a pak starých lidí, kteří se svou mentalitou pomalu ubírají k těm dětem mínus sedm. Nebo pokud stav neuklizena ohrožuje zdraví či životy.
Já jsem taky měla tendenci "sprdávat" tchýni za špatně uklizenou lednici, špatně umyté nádobí, dlouhodobě načaté a nedojedené potraviny, které pak dojídala a následně požívala projímadla, protože měla průjem. Jednou jsme měli průjem a teplotu 40, když nám udělala bramborový salát, který nechala uležet v míse se zbytky syrového kuřecího masa. To jsme ale žili ve společné domácnosti. Netroufala bych posuzovat, jak si pak hospodařila ve svém, uklízelo se u ní na vyžádání a s jejím souhlasem.
Moje máma nám vaří kafe taky do celkem opatlaných sklínek. Ale nejdu jí ty sklínky umýt ani v její přítomnosti, natož abych se jí tam vkradla.
Naši ani tchánovci ani neměli klíče od naší domácnosti. Chodili tam jen na vyžádané a domluvené návštěvy.
Ale je fakt, že babička mi jednou při hlídání pravnuka (mého syna) vyprala údajně zaprané ručníky a vyměnila podestýlku morčeti. To jsem teda
. A ručníky mám zaprané pořád, abyste věděly. Babičku už ne.