| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Je otazka, co je lepsi kafe. Uz jsem se poucila, takze jakmile zacne jista sorta lidi hovorit o jimne kyselince a o vychutnavani si ruznych odrud kavy, tak jdu radsi od toho.
Mela jsem stesti na dobre kafe u zdroje - nejlepsi byla kava na kavove fince, z mistnich zdroju, kterou nam pripravili, protoze nastalo nejake zpozdeni. Bez jakychkoli trachtaci, proste omlouvame se, tady mate zatim kavu, kolega za chvili dorazi. A bylo to tam! Zrejme uplne cerstva sklizen, ani nevim, v cem to uvarili.

Vyborne kafe meli samozrejme v dotycne zemi vsude, jen tohle bylo jaksi jeste mnohem lepsi. Obvykle to nebylo carymary z dokonaleho stroje, ale proste z neceho, co v nekterych pripadech dokonce nalili do takove te veletermosky s kohoutkem a clovek si dle libosti tankoval. Nic takoveho jsem uz nikdy nepila, nejbliz jsem se k tomu priblizila, kdyz jsem na Expu vymamila kilo kafe z jiste konkretni oblasti (nikdy jsem ho nevidela v Evrope prodavat) a varila ho v moka konvicce (coz oni urcite nedelali).

No a pak horske hard core cafe ze zahradky. V jine zemi pak v horach mel kazdy na zahradce par keriku kavovniku, asi jako mame u nas rybiz. Sklizelo se obvykle po troskach, jak clovek potreboval. Podle stupne mechanizace domacnosti se pak susilo/varilo/prazilo/mlelo/varilo. Anebo taky nemlelo.
Proste se natrhaly bobule, trochu posusily, odrbalo se to rucne, zrno se dosusilo. Pak se to na hlinene panvi nad ohnem oprazilo za obcasneho michani. No a pak se to nahazelo do hrnce s vodou (vcelku), povarilo - a bylo pripravene kafe na dalsi tezky den. Obvykle se to rovnou v hrnci osladilo, jakypak copak. Clovek si nabral do hrnicku - ani byste neverili, jak to bylo dobre (jo a deti to pily odmalicka).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.