| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

"Asi jsi měla důvod a věděla jsi, co to obnáší, včetně dojíždění do škol a hledání práce."

Důvod byl finanční. Tady máme obrovský dům, v Praze byl za stejné peníze dostupný pro nás malý byt na sídlišti.

O dojíždění do škol jsem moc neuvažovala, základní je v místě, u střední jsme mysleli, že stačí ten gympl 15 minut odtud. A on by vlastně stačil, kdyby se tu dal přežít druhý stupeň na základce ~;).

To je totiž něco, co mě tehdy moc nenapadlo, že nedám zdejší široko daleko stejné, zkostnatělé a pro mě lidsky nezvládnutelné základky. S hledáním práce nebyl problém, pro mě, učitelská místa jsou, jen prostě to, jak ty školy fungujou, pro mě není. A tohle jsem fakt netušila, nenapadlo mě, že jsou si tu ty školy tak strašně podobné, takže vlastně není kam utéct. No a když už tu pak má člověk barák, tak hledá jiné možnosti, než se zase někam stěhovat v naději, že to tam třeba bude lepší.

"A to že na pražské gymply jezdí 40 % mimopražských je fakt, to není žádná moje domněnka."
Tohle jsem nezpochybňovala, jen jsem zmínila, kdo asi ti dojíždějící jsou. A že tady nikde nejsou šestileté gymply, takže na ně se do Prahy jezdí stoprocentně, je taky fakt. A kromě toho i to, že Středočeský kraj je obrovský, ale na ty pražské gymply se dojíždí převážně jen z poměrně úzkého prstence kolem Prahy, a to právě proto, že v tom prstenci střední školy skoro nejsou a dostupnost do Prahy je nesrovnatelně lepší než na druhou stranu. Takže to ve většině případů není o tom, že by Středočeši toužili po pražských gymplech kvůli prestižnosti nebo vyšší kvalitě, ale prostě proto, že z toho úzkého prstence kolem Prahy se jinam moc nedostanou.

Ale do Prahy samozřejmě dojíždějí i z mnohem vzdálenějších konců děti právě na jiné školy, které tu nejsou. A s dojížděním těchto jsem srovnávala dojíždění případných pražských zájemců o nepražské gymply. Ideální to není, ale nemožné taky ne. A paradoxně jsou právě pro pražské děti z určitých lokalit určité mimopražské gymply dostupnější než pro ty středočeské z toho prstence kolem Prahy.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.