Vypadá to podivně, ale nevíte někdo, jak se dělá pořádná obložená houska?
Čas od času se po cestě do práce stavím u "houstičkového pána" - to je pojízdná prodejna s pečivem, kde mívají po ránu jednak různé slané i sladké pečivo, ale také výborné obložené housky. Nechápu, jak to dělají, ale i když je houska naplněná a zabalená (v papíru) už delší dobu, pořád je ta houska krásně křupavá na povrchu a vláčná uvnitř. Dokonce jsem je jednou koupila a dala do lednice a i tak nezavlhly a i odpoledne po celém dni v lednici byly jako čerstvě prokrojené. Když udělám obložené housky já a dám je do papírového pytlíku, tak buď mi okorá to pečivo a pak drobí nebo houska zavlhne a je celá měkká. Je to nějaká chyba v postupu? Dokonce jsem jednou kvůli tomu koupila housky (suché) od houstičkového pána, v domnění, že to je pečivem, ale stejně zavlhly. V čem je kouzlo, nevíte někdo? (když jsem jednou jakože v žertu prohodila otázku jak to dělají, že ta houska nezvlhne, zasmál se a prý "výrobní tajemství" - kecá, taky neví
)