Vyhazuji.
Trochu provinile se cítím, ale hlavně proto, že plýtvám vlastními penězi.
Producent a prodejce potraviny nijak škodní nejsou, dostali zaplaceno a může jim být jedno, jestli potravina prošla mým zažívacím traktem nebo nikoliv. Já toho obecně sním tak málo, že svou existenci považuji za dosti ekologickou v tomto směru
A někdy za zmar ani nenesu zodpovědnost. V posledních dnech jsem vyhodila asi sedm avokád, čerstvě donesených z obchodu, protože byla uvnitř nahnilá. Škoda ekologické stopy, kterou zanechal jejich dovoz, byla to evidentně nějaká nepovedená várka. Ale tomu asi nelze zabránit.
Ovšem co já vyhazuji, to jsou z 99% rostliny na kompost.
Co mi vadí hodně moc, je plýtvání živočišnými potravinami. A to i plýtvání v tom smyslu, že se jimi lidé cpou nad rámec nezbytné výživy, jen z rozmaru a pro chuť. A samozřejmě, když se nezvládá organizace nákupu a spotřeby a vyhazuje se. Ať už v domácnostech, restauracích, kdekoliv. Utrpení živých tvorů, které přišlo úplně na zmar, mě mrzí.