| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Klid matko, v pubertě je nejdůležitější hlavně přežít. Ti potomci už se připravují na samostatný život a trénují si to především doma na rodičích, kam až je pustí. Časem jim odpovědnost na sobě samých postupně přenecháš. Teď dělají spoustu chyb a nás to přirozeně vytáčí, když to je úplně mimo dosud zaběhnutých pravidel. Domácí hřiště by mělo být bezpečné místo, kde se připravovat na samostatnou výpravu do života. A i rodič musí sem tam zaprudit, aby si pak dítko v tom světě nenabilo tlamu mnohem hůř. Věř tomu, že tě nevytáčí schválně. Jen testují hranice, kam až je bezpečné zajít. Nedělej věci za ní, občas jí v tom nech řádně vymáchat čumák, pokud to není nějaká extrémní situace, poučí se z toho. Některá třecí místa přenechej jiným autoritám, třeba moje mladší dítě dá hodně na lékaře, učitele, trenéry, vychovatelky, rozhodně víc než na mě. Ta starší se z mého vlivu taky už začala zdravě vymaňovat a pomáhá to k jejímu uzdravování, když se nespoléhá jen na matku, která už toho všeho má plné kecky. Já jsem dost trpělivý člověk, ale když vypěním, tak si začne čistit zuby i pes u sousedů v přízemí. Jak spustím větu: "No to si děláš prdel!" To už vědí, že hranice mé trpělivosti už přetéká. Pozor jen, že se okoukáním naučí, jak pak později reagovat.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.