| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Stáňo, gratuluji.
Mám osvědčenou pohankovou mouku do všech těst, kromě kynutých. Dávám ji stejné množství jako pšeničné.
Je v pohodě do rolád, piškotových a třených těst, ale ještě lepší je do makovce nebo ořechových a mandlových těst, perníku. Přece jen voní a chutná trochu jinak.
Do makovce a sušenek dávám i ovesnou mouku. Normálně rozsekám vločky v robotu. (Běžné vločky mohou obsahovat trochu lepku, zpracovávají je tam, kde pšenici. Dají se sehnat i čistě bezlepkové, jestli ti vadí i stopy lepku.)
Můj oblíbený korpus pod smetanový dort (z kousekdortu.cz - ostružinový dort):
2 vejce, 4 lžíce cukru, 2 lžíce mletých mandlí, 2 lžíce pohankové mouky, 1 lžíce oleje
Uděláš sníh z bílků, zašleháš cukr a postupně všechny ostatní ingredience.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.