Protože vánoce se blíží (95 dní)
![~:-D](/g/s/1.gif)
, vyrukovala na mne dcera s tím, že je nejvyšší čas přemýšlet o dárcích. Teda ona je ten typ, co se na všechno chystá předem, já bych si vzpomněla nejdřív po Mikuláši a to kdo ví, jestli
![~:-D](/g/s/1.gif)
A vymysleli jsme, že tety, tchýně (i její potenciální), švagrové a spol. podělíme skleničkovými dárky - uděláme krémový likér, pro nezletilou skorošvagrovou instantní koláč (vrstvená sklenice ze suchých ingrediencí) a taky nakládaný sýr. Dřív jsem ho dělávala, ale už nějakou dobu ne a úplně jsem zapomněla, jak na to
![~:-D](/g/s/1.gif)
Jako jasně, na netu je spousta receptů, ale spíš by mě zajímalo, jestli máte nějaké osvědčené tipy, triky, vylepšení. Jediné, co si pamatuju, že jsem pekla papriky v troubě a dávala je k sýru pečené a ne syrové. Ale jinak mám úplně vymeteno. A protože cvičení dělá mistra, chystám se nějaké pokusy spáchat v nejbližší době, hodláme experimentovat i s druhy sýrů, aktuální žhavý adept jsou syrečkohermelínky z lidlu, ty už máme koupené
![~:-D](/g/s/1.gif)
Takže prosím o triky, tipy na sýry i další plnidla, ideálně pro lidi, co nemusí moc pálivé věci (očividně nás není moc, ve všech receptech se předhánějí především v množství různých chilli papriček a jalapeño
![~:-D](/g/s/1.gif)
).
Jo a beru i tipy na různé způsoby ochucení oleje - mám pocit, že někdy jsem ho zahřívala s kořením, ale nevím, jestli zrovna na nakládané sýry
![~t~](/g/s/20.gif)
Za všechny nápady a zkušenosti předem děkuji