Přidat odpověď
sekanou peču podle toho, jaká je to sekaná. Českou sekanou peču v podobě volně loženého dlouhého bochníku, obvykle pokrytého tenkými plátky slaniny. Peču v kachním pekáči, nejdřív asi 20 min přiklopenou, pak odklopím. Sekanou jemného typu, třeba bavorskou leberkase, nebo třeba kuřecí sekanou, tj. vyšlehané a řidší, peču v chlebíčkové formě vymazané máslem. Francouzskou hrubozrnnou sekanou typu terrine peču v originál terrine nádobě, tj. vlastně keramické chlebíčkové formě s víkem.
Dětem peču sekanou jednoporcovou, každému v jeho malé obdélníkové zapékací misce, aby měly hodně kůrky a nehádaly se o patky :)
V alobalu jsem sekanou asi nikdy nepekla, obecně v alobalu peču nerada, je mi pak hrozně líto takovej kus kovu vyhodit.
Předchozí