Přidat odpověď
Taková odbočka od tématu vedle - údiv nad tím, že někdo neměl 27 let dovolenou, když si v práci "musí vzít volno".... imho je to nedorozumění. Takže - co kdo považujete za dovolenou a kdy jste takovou naposledy měli?
Pokud bych za dovolenou považovala "dva týdny válenda u moře", tak takovou jsem měla naposledy cca v roce 1996 - byla jsem v Brazilii u kamarádky a buď moře, nebo alespoň vila s bazénem, vše se služebnictvem, co po mě uklízelo hrnky od snídaně, vařilo, pralo atd...
Pak jsem (ještě stále v devadesátkách) byla v Thajsku a Austrálii - to taky považuju za dovolenou, i když v obou případech se pláž konala jeden den - zbytek byl cestovatelsko - lezcký.
Následovala dovolená s manželem cca 2001 - cestování po Alpách, kde nakonec dostal zánět ledvin vraceli jsme se dřív. V roce 2003 jsme měli dovolenou v Anglii, odlétali jsme dva dny po mém pozitivním těhotenském testu, takže mi bylo docela blbě.
V roce 2015 jsme byli i s dětmi zase v Anglii, na týden.
Letos jsem byla s jedním dítětem na dva týdny v Česku - více méně "pobyt u babičky" (což za dovolenou nepovažuju), ale zvládli jsme návštěvu Alp, Vídně a Mnichova (a taky Karlštejna a prohlídku Prahy) - takže nakonec to teda "dovolená" taky byla.
No a to je asi všechno z takových těch exotických výletů.
Během těch posledních 24 let jsme absolvovali několik cca desetidenních výletů po vlastech amerických - řekněme čtyři nebo pět takhle velkých? Ale to mi nepřijde "dovolená" - byly to takové spontání road trips, kdy jsme hodně řešili logistiku atd., tj. poměrně stresové... To platí i o těch výletech do Alp i do Anglie.
V určitém kontextu bych mohla říct, že jsem "na dovolené" taky nebyla těch 28 let.... co vy, jezdíte na dovolenou???
Předchozí