| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jerry ano, pocit sounáležitosti může být i s nájmem ale já prostě nerozumím potřebě "vychovávat" dospělé lidi (je úplně jedno jestli děti nebo rodiče) vzájemným účtováním, pokud ty peníze nepotřebuju. Navíc si myslím, že dnes už většinově neplatí takové ty vzorce "když budeš 5 let pracovat a šetřit, získáš základ na bydlení". Nevím jak komu jinému ale já mám pocit, že se nám poměry v životě párkrát změnily kotrmelcem a prostě pokud k tomu opravdu nejsou "výchovné důvody" - nepracující člověk, který na někom parazituje, přijde mi úplně jedno jestli peníze ukládám na účet, abych je potom dětem dala nebo odkázala vnoučatům nebo jestli se líp dýchá i lidem kolem mne. Jo, moje volnočasovka je náročný koníček a dokázala bych v ní utopit mnohem víc peněz, než v ní topím, dětem po nás nezbudou zřejmě žádné velké majetky, protože je možné, že nemovitosti padnou na péči ve stáří, nebo s náma spadne letadlo nebo vyhrajem, když jednou za rok vsadíme sportku, prostě tyhle věci nejsou předvídatelné. Kdybychom mohli víc cestovat, než jsme měli havárku, koukli bychom třeba na svět z nějakého vyššího kopce, to už se nám nepovede, ale zase nás syn, kterému jsme třeba trochu pomohli my vezme do vzduchu a na ten kopec koukneme shora:-). Já dětem říkám, pokud něco dostanu, nebo nemusí platit, že to dělám, protože chci a můžu, ne aby mi byli vděční. A pokud dovezou nákup, nebo si půjčím na týden auto a nestihnu ho dotankovat, snažím se to zaplatit. U studenta i zaplatím, starší to většinově odmávnou.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.