huso, ono je to možná i o pojmech... hádka je emocionální, ale ne nutně čistě emocionální... a teda to, že jsem naštvaná, se u mne neprojevuje výhradně tím, že bych nevěděla co dělám nebo říkám...
takže pro příklad - muž chce jet za tchýní, oba víme, že to musí být sobota nebo neděle - on by raději jel v sobotu, protože pak má neděli na vzpamatování se... já v sobotu jet nechci, protože musím předem uvařit a případně i něco upéct a to znamená taky něco nakoupit, takže buď nakoupit ve čtvrtek a v pátek večer navařit nebo nakoupit v pátek a vařit o to déle (i bez nákupu se vracím domů kolem šesté) - no pohádáme se o tom spolehlivě skoro pokaždé - jeden pak holt musí ustoupit... není to nijak emocionální hádka, že bych měla chuť ho zabít, ale paličkou bych ho s chutí do kolena praštila
nebo jsou pak emocionální hádky, kdy se muž (podle mne) chová jako malý pitomec, uráží se a pak trucuje a to mě vytočí a pak se právě musím uklidnit, než to ještě zhorším...
ty obvykle vzniknou právě z toho, že on si vymyslí, že si něco myslím a pak mě z toho obviňuje, vím, že to má po matce a strašně se musím hlídat, abych to neřekla v tu chvíli, řeknu mu to naopak jindy, když je v klidu a vím, že to ustojí, on si pak chvíli dává pozor, ale stejně to pak zase udělá