My jsme v tomto vyrostli ve velice podobných rodinách.
Ohledně vaření, kultury stolování a tradičních zvyků vlastně identických, nemuseli jsme si na nic speciálního zvykat ani odvykat.
Co jsme změnili, to jsme změnili podle svého až v průběhu společných let, jak nám vyhovovalo.
Jídlo a cukroví se v mé i mužově rodině připravovalo téměř stejné, obě maminky vařily a pekly asi podle stejných kuchařských knih a stejných starých rodinných receptů.
Rozdíly by se našly vyloženě jen kosmetické - mužova maminka dává do salátu vajíčko a hrášek (nepřebírám, nepatří to tam
), peče cukroví méně sladké (přebírám s radostí), není zatížená na ozdobné balení dárků (v mé rodině se uplatňují výtvarné sklony)...
Také je v mužově rodině tradicí nádherný historický Betlém s figurkami, nic takového my v rodině nemáme. Mívali jsme pouze obyčejný papírový. Já mám jen takový jednoduchý dřevěný výlisek a také už roky vystavuji papírový výrobek svého dítěte z předškolního věku. Krásné figurky svaté rodiny bych si přála, ale dosud jsem nesehnala ty pravé. Buď se mi nelíbí, nebo mě zarazí cena.