Z mé původní rodiny jsme převzali:
-dopolední vycházku na hřbitov
-slavnostní oblečení u večeře (můj muž to naštěstí převzal, v jeho rodině se na to nedbalo a jejich slavnostní oblečení prý spočívalo v převléknutí do čistých tepláků
Naši a my jako děti jsme tedy dodržovali i slavnostní oblečení 25. a 26.12., ale to bylo dané spoustou nepřetržitých návštěv. My moc nemáme koho navštěvovat, tak většinou jedeme lyžovat.
- k večeři máme vinné klobásy a salát, děti kaši (salát jim zatím nezachutnal)
- k obědu česnečku nebo čočkovou polévku, mamka vařívala kubu (pocházím z Podkrkonoší), ale to jsme nikdo moc nejedl
- nikdy u večeře nemáme puštěnou televizi - ono je to tedy dáno tím, že máme speciální místnost, kde ani ta televize není, ale i kdyby byla, tak to by mi vážně vadilo - u muže myslím televizi puštěnou měli
Jako náš vlastní zvyk nějak vyplynulo krmení koní jablky a mrkví v blízké ohradě těsně před večeří - jdou tam děti s mužem, já začínám chystat večeři...
Naše děti nikdy neslavily vánoce v místě jejich bydliště (dřív byt, teď dům), vždycky se přesouváme do místa mého původního bydliště. 2x jsme také slavili vánoce v teple na pláži, i to mělo svůj půvab...