| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Čumčo, ok, asi jsme se nějak ztratila v návaznosti, spěchám a bojuji s neukázněností, měla bych se soustředěněji věnovat jiné činnosti.
Když mě ty svátky baví ~:-D

Kat, ale jo, samozřejmě chápu společenskou roli oděvu.
Ale já se pozastavuji spíš nad tím, ptoč je vnímán jako nejsvátečnější den ze všech dnů právě čtyřiadvacátý prosinec, když to je den, kdy se vlastně fakticky nemá co slavit. Ano, je tady nějaká církevní tradice a pak nějaké ty pradávné tradice oslav slunovratu, ale takových svátků by se našla během roku řada a nejsem si jistá, jestli to jsou ty důvody. Ale myslím, že Drypetis mě pochopila ohledně setrvačnosti á-la maso pod plechem. (A do kostela se u nás chodí dost civilně, každý, jak chce, od kožichu po outdoor, možná proto, že dneska už nehraje roli taková ta formální společenská nutnost ukázat se. Možná jestli někde na maloměstě, nevím.)

Rose, jsi ohleduplná, ale nakonec to pošklebování by bylo asi opravdu výstižnější :-) Ale to není myšleno nějak útočně vůči konkrétním lidem, prostě jak jsem už psala, přijdou mi legrační některé jevy.
A ohradila bych se proti tomu, že nepěkně pohlížím na nevěřící lidi (nebo lidi s jinými zvyky), to tedy absolutně neodpovídá. Možná si z něčeho dělám legraci a něco mě třeba i trochu štve, možná něco píši provokativně, ale to je prostě jen diskuze a sebe do toho zahrnuji stejně jako každého jiného.

A už si se mnou prosím nikdo nepovídejte, selhává mi vůle a mám tolik jiné práce... ~:-D

Drypetis, mám dlouhé vedení... udělej si to na pohodu ~;)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.