Čumčo, ok, asi jsme se nějak ztratila v návaznosti, spěchám a bojuji s neukázněností, měla bych se soustředěněji věnovat jiné činnosti.
Když mě ty svátky baví
Kat, ale jo, samozřejmě chápu společenskou roli oděvu.
Ale já se pozastavuji spíš nad tím, ptoč je vnímán jako nejsvátečnější den ze všech dnů právě čtyřiadvacátý prosinec, když to je den, kdy se vlastně fakticky nemá co slavit. Ano, je tady nějaká církevní tradice a pak nějaké ty pradávné tradice oslav slunovratu, ale takových svátků by se našla během roku řada a nejsem si jistá, jestli to jsou ty důvody. Ale myslím, že Drypetis mě pochopila ohledně setrvačnosti á-la maso pod plechem. (A do kostela se u nás chodí dost civilně, každý, jak chce, od kožichu po outdoor, možná proto, že dneska už nehraje roli taková ta formální společenská nutnost ukázat se. Možná jestli někde na maloměstě, nevím.)
Rose, jsi ohleduplná, ale nakonec to pošklebování by bylo asi opravdu výstižnější
Ale to není myšleno nějak útočně vůči konkrétním lidem, prostě jak jsem už psala, přijdou mi legrační některé jevy.
A ohradila bych se proti tomu, že nepěkně pohlížím na nevěřící lidi (nebo lidi s jinými zvyky), to tedy absolutně neodpovídá. Možná si z něčeho dělám legraci a něco mě třeba i trochu štve, možná něco píši provokativně, ale to je prostě jen diskuze a sebe do toho zahrnuji stejně jako každého jiného.
A už si se mnou prosím nikdo nepovídejte, selhává mi vůle a mám tolik jiné práce...
Drypetis, mám dlouhé vedení... udělej si to na pohodu