| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

V mojí původní rodině bývalá na Štědrý den taky lehce třaskavá atmosféra. Maminka chtěla připravovat všecko sama a zároveň se bála, že to nestihne nebo se to nepovede. Po tátovi se chtělo, aby postavil stromeček do stojanu a jemu se nechtělo. Slíbil, že to udělá v 9 po snídani, abych stromeček štíhlá nastrojit než bude v 11 pohádka, ale nechtělo se mi vstávat z postele, tak jsme se hádali, táta naštvaně vylezl o půl jedenácté, takže jsem stromeček strojila a zároveň jedním okem sledovala pohádku. Pak po mně maminka chtěla, abych ji doprovodila na hřbitov, což byla dvouhodinová štrapáce a ještě hodinu mytí hrobu a zdobení a zapalování svíček, aby to bylo co nejkrásnější. Pak rychle domů a tryskem večeři. Nesměli jsme s tátou strčit hlavu do kuchyně, nebo byl řev. Dívali jsme se tedy na jakýkoli vánoční pořád v televizi. Maminka si vymyslela, že kromě 20 druhů cukroví ještě udělá ovocné košíčky s krémem a šlehačkou. Byly moc dobrý, ale strašně piplavý. Maminka z nich šílela. Pokaždé jsme se jí snažili s tátou přesvědčit, ať je nedělá, pokaždé se rozbrečela, že si nevážíme, co pro nás dělá. A pokaždé košíčky byly. Dobré, nevinné, ale nenáviděné. Po košičkách se konečně šlo ke stromečku a s rozbalování dárků napětí postupně klesalo. Když jsme rozbalili i ten poslední zapomenutý dárek, upadlo jsme do nirvány a pustila se televize. Mám obavy, že v 70 letech se nevysilaly večer pohádky, byly to nějaké vánoční inscenace s legračním podtextem. Maminka únavou usnula během prvních 5 minut, já jsem nenápadně listovala v nových knihách , jedině táta sledoval televizní tvorbu. Jakmile to skončilo, pravil pokaždé To byla blbost! A tím končil každý nad Štědrý den.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.