Stará huso,
úplně to napětí z toho líčení ŠD cítím. A dokážu si představit i to, že tatínek měl jediný úkol - stromeček a ještě ho zdržoval
A taky si dokážu představit, že kdyby košíčky nebyly, zavedla by se na ně možná řeč a bylo by to taky špatně.
U nás doma bylo taky vždycky napětí, hádky, máma toho co nejvíc přesunula na ostatní a pak to ale nebylo podle jejích představ, postupně dávala najevo, jak ji to tradiční trávení ŠD štve a to i v době, kdy jsem toho už většinu musela dělat já a jak se těší, až budou s dědkem sami a všechno odbourá. A tak to i udělala. Já sama jsem tak prvních 15 Vánoc ve své nové rodině uměla udělat téměř dokonalých a taky v čistě mé režii a pak mě to začalo zmáhat, přestávalo bavit a teď už mě to taky vyloženě štve.
Mě třeba dokáže strašně, ale opravdu strašně vytočit, jak MM jde na ŠD, pokud je nad nulou, což bývá, něco dělat na zahradu, natahá do baráku bláto, zablácené hadry pak pohodí v chodbě, projde se v zablácených botách na záchod a když mě to vytočí, tak mi vpálí, že stejně není napečeno a uklizeno, tak jaké vánoce a že jsem měla dost času si to připravit. On měl ovšem taky dost času dělat na zahradě a musí tam tahat bordel právě na ŠD.