| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

A proč odpustit?

On o to stojí? Uvědomuje si, sype si popel na hlavu, prosí na kolenou? (to je samozřejmě lehce nadsazená otázka, ale předpokládám nějakou formu omluvy a žádosti o pokračování ve vztahu) Nebo chce prostě jen domů a pokračovat v předchozí formě života.

Hele, za mě - život je nekonečně pestrý a lidé spolu spolužijí či nespolužijí různě. Rozvod (jako papír) se volí také v různých situacích - jsou lidi rozvedení, kteří se miluji a reálně spolu žijí, rozvedení, kteří jen "spolubydlí", nerozvedení rozstěhovaní...

odděl tedy psychickou a emoční stránku
faktickou stránku
právní stránku

Psychicky a emočně spolu jako rozvedení jste už dlouho... Samozřejmě i v takových případech se dějí návraty, ale to má svůj vývoj a svoje souvislosti... Jestli ho má ráda pořád a on "prosí na kolenou", klidně spolu mohou začít jen randit, mohou spolu začít (konečně) mluvit, řešit problémy... Jestli ne, tak není na co se ptát.

Fakticky - formu spolubydlení - vyřešil manžel tím odstěhováním se... Jde také o právní formu - obecně vzato do rozvodu ona ho nesmí nepustit zpátky domů, mohou mít bydlení v SJM, společný nájem bytu nebo prostě jen rodinnou domácnost. Takže manžel s největší pravděpodobností bude mít zákonný nárok nastěhovat se zpět do původní domácnosti (i kdyby do jiného pokoje, jiného patra atd.)

Právně - podání žádosti o rozvod s výše uvedenými až tak nesouvisí - tam bych si promyslela dopady - příjmy, výdaje, vypořádání SJM, vyživovací povinnosti, ale i možnost vzniku dluhů...

Obecně - pro mě je milenka věc odpustitelná (resp. milenka jako taková není pro mě důvod pro zdecimování jinak funkčního manželství - není-li manželství funkční, bývá milenka poslední hřebíček do rakve)

Alkohol - obecně pro mě je problém nesmírný, ale já jsem v takových věcech partnersky náročná, nesnesla bych ani chlapa kouřícího cigarety.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.