Přidat odpověď
Myslím,že dřív to měly ženy mnohem složitější v mnoha směrech.
Nebyla technika,která nám dnes velmi usnadňuje domácí práce. Já mám doma pračku,sušičku,parní generátor,fritézu,horkovzdušnou troubu malou, horkovzdušnou troubu velkou,kombinovanou mikrovlnku s troubou, grill vnitřní i venkovní,vysavač klasický,vysavač ruční,vysavač robot, mixér stolní, mixér ruční,rýžovar,myčku a k tomu stroji nadupanou dílnu,abychom si usnadnili práci pokud chceme doma něco udělat.
Nic z toho neměla moje babička,která vychovala 5 dětí. Téměř nic z toho neměla moje máma,když jsme byli děti.
Já mám o 12 let mladší nevlastní sestru a ještě si moc dobře pamatuju,jak jsem měla odřené prsty,když jsem máchala-ždímala pleny,než jsem je dala do velkého hrnce na vyvářku. Já už jsem svoje děti měla na papírových plenách i když to tenkrát bylo oproti mateřské a platu drahé.
A kromě té techniky myslím,že to měly ženy dřív těžké zejména v těch partnerských vztazích,
Muži byli z mého pohledu dost nepoužitelní.
Můj děda očekával 100% servis od babičky. Co si pamatuji,tak ne vždy bych ho nazvala ideálním partnerem. Přesto s ním babička byla a postarala se o něj až do jeho smrti. Přežila ho o více,jak 20 let a zemřela v 90-ti letech téměř soběstačná. Zažila bídu,hlad,válku a byla úžasná.
Můj táta také nebyl prototypem dobrého partnera. Opět 100% servis,který sám,ale neposkytoval.
Dnešní muži jsou jiní a pokud mohu soudit, tak generace mého syna nebo partnera mojí dcery jsou k holkám mnohem vnímavější a co se třeba domácnosti týče,tak se podílejí v mnohem větší míře.
Já bych tedy za dřívější dobu neměnila.
Předchozí