Okolík, ono je potřeba taky ty 4 roztřídit. A ono je jednoduché, to je tragédie 4x za čtyři. Ale jsou tu faktory co neovlivníš. Takže to budu hrotit až za dlouho.
Viz náš příklad:
Němčina ta byla jasná, pletla se jim, měli každý rok doučování a to pomohlo na krásné 2 až 3. To bylo na nich. A přiznám se, že mě ta známka za 3 bohatě stačila. Navíc mít 8 různých lidí za 8let na ten předmět, taky ničemu nepomůže.
Psaní všema deseti, ve chvíli kdy synovi dá známku počítač a to za 5. Není to kde cvičit a další rok ten předmět nebude jsem šílela jen z toho, že škola neposkytne domů NIC. První pololetí 4 druhé za 2. Pak už to nikdy neměl. No bóže.
Zeměpis, kde většina třídy má 4 a nikdo jedničku, jeden člověk za 2. (Neřeším, učitel je magor což se potvrdilo, zkoušel mi syna než konečně nevěděl 30minut, aby mu mohl dát za 2 syn by mi to ani hned neřekl, asi až v klidu doma, dověděla jsem se to od jeho spolužáka, kterému se to chování tak nelíbilo, že mi to řekl hned, když mi nastoupil do auta).
Další rok jiného a měli za 1 skoro všichni. A zápisky netvořili půl sešitu.
Jo a díky tomuhle pánovi co měl pocit, že nad zemák není vím, kolikátého přesně a kde bylo -42C a kolik milimetrů mají jaké koleje tady po republice. Písemka na pivovary tady asi ještě straší, po těch letech. Ta byla legendární.
Když ho měl pak zase poslední roky, tak si psal hlavně všechny ty zajimavosti, co jim říkal okolo, ty byli v písemkách a ve zkoušení. Od té doby už měl za 2. Toh pána totiž nikdy nezajímalo nic co bylo v učebnici. Holt na to přišel až poslední 4 roky.
Chemie, no museli se to začít učit tak, aby jim to dávalo smysl a nevykouřilo se jim to do druhého dne z hlavy. Jako cvičené opičky se měli problém vždycky naučit cokoliv oba, prakticky to zapomněli skoro okamžitě. Jak tomu nerozumněli, nešlo to odvodit, bylo to špatný. Nakonec na to přišli brzy.
Jenže jak to výzo vypadá, když mezi 1 máš ty 4

a dvojku z češtiny.
A prostě tak jsem to brala, každému nemůže jít všechno.
Sama jsem nosila 5 z HV a učitelka mě při tom zesměšňovala před celou třídou. A co tak pozoruju na každé škole se najde 1-2 exoti co to dělají dodnes.