Nejít oslavit konec roku ( třeba jen do cukrárny), tak se to dětem nebude líbit

Jsou zvyklé, že na konci pololetí jdeme do knihkupectví a ony si kupují knihy dle svého výběru. Navíc využíváme akci v Luxoru, kdy stačí přinést vysvědčení a dostaneme nějakou slevu.
Oslavy maturit a konce VŠ - nemyslím si, že je to záležitost poslední doby, ale prostě té které konkrétní rodiny. Jedna tetička vyprávěla, jak hned po válce dostala zlaté šperky, druhá se už na SŠ částečně živila sama, protože rodičům se nelíbilo, že hned po ZŠ nepůjde vydělávat

Jsem z rodiny, kde se třeba koupily zákusky... a ta knížka. Mám to hozené podobně. Konec školního roku beru jako ukončení nějakého životního úseku, ocením snahu a příjemně zahájíme prázdniny. ( I pro mě to je důležité).
K tomu očekávání - loni před maturitou byla starší dcera hodně nervozní a když jí někdo řekl :" kdo jiný by to měl zvládnout, než ty.", tak jí bylo ještě hůř z toho očekávání okolí. A ať si říká kdo chce, co chce, maturita není dávačka a není to jen papír. Zažila jsme totálně vybouchlé premianty, i čtyřkaře, kteří si maturitu vydřeli.