Přidat odpověď
Yuki,
může to být jen nějaký zádrhel v "sensory procesing" - znám dítě, o kterém si nějakou dobu mysleli, že je nahluchlé, učitelka z něj šílela, že "neposlouchá", dítě ve škole spoustu věcí nedělalo nebo nestíhalo - protože prostě vůbec netušilo, že (a co) mu učitelka říká.
Když se na to pak přišlo, tak stačilo, že učitelka se ujistila, že má s dítětem oční kontakt a že dítě VÍ, že se na něj mluví.
Já jsem s ním taky měla blbou situaci, na horách, domlouvali jsme nahoře u vleku, kterou sjezdovku pojedeme a dítě se najednou rozjelo někam do háje - jak byly děti v chumlu a všichni nadupaní, že se někam pojede, tak ono vůbec nevnímalo, že na ně mluvím a něco říkám... takže tam bylo řešení třeba položit ruku jemně na rameno (v lyžařských brýlích ví člověk prd jestli se na něj někdo dívá a má nějaký oční kontakt).
Já si myslím, že mám něco podobného v mírné formě - zhoršeno tím, že žiju v prostředí, kde se nemluví mým mateřským jazykem. Ač umím anglicky dobře, tak prostě jsem k tomu přišla až v dospělosti a nemám ho "zažitý".
Předchozí