| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Já jsem workoholik bez pudu sebezáchovy, zjistila jsem, že zpomalit dokážu jen pokud jsem doma. V době covidu jsem zjistila, že tam si umím čas nastavit a po covidu jsem už nechtěla nikam "do práce". Živí mne taky účto ale roky už dělám sama na sebe. Teď jsem teda zaměstnanec ve škole, kterou účtuju ale to jen proto, abych mohla dělat správce rozpočtu a od počátku, kdy mne sem vzali máme jasně dáno, že vztah s vedením je dodavatelský, nikoli že jsem podřízená. Pokud jsi nikdy nedělala nic jiného než účto, může být řešením právě školství. Sice jsem 3 roky plivala oheň a síru, než jsem se účtování příspěvkovky naučila (zhučela jsem do toho v době covidu na žádost vedení obce, nenapadlo by mne se cpát do něčeho, kde si nejsem jistá v kramflecích), jsme plátce DPH, koeficient, miliony výkazů a tabulek ale když se to zaběhne, je to pohodová práce. Pokud máš slušný soft, v podstatě tě nenechá udělat chybu, je to předvídatelné, klidné a pokud nevedeš pokladnu a cesťáky, skoro se nevidíš s lidma:-). Jinak já mám klienty většinou plus minus ve svém věku, když někdo odpadne, už nenahrazuju, dělám všechno proto, abych mohla všechno účtovat na dálku, nejlépe z jiné strany planety. Děti už mám až na jedno z domu, nejmladší včera dělal bakalářské státnice, zatím nějakou korunu od nás dostává, ale na 0,6 už pracuje, bez našich peněz by se obešel. Teď pomáhám dětem rozjet "rodinný podnik", ale vidím to max na 3 roky do 60, pak už míním dělat tak na 30 procent. Sice ještě budeme mít v té době zřejmě hypo na barák ale máme ji ve výšce pronájmu garsonky a polovinu domu, pokud v něm zůstaneme, budeme pronajímat a dva platy ve výši minimální mzdy by nám bohatě stačily, věřím, že se rozjede i firma a minimálně se nám budou vracet peníze, které jsme do ní nalili, případně z ní bude nějaký malý přivýdělek za lektorování. Hodně nad tím teď přemýšlím, v poslední době nám zemřelo několik kamarádů jen o pár let starších než jsme my, mám v úmyslu si zbytek času, který je mi dán opravdu užít a prožít ho a je jedno jestli mi zbývá rok nebo 40 let.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.