| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Konzervativní muž skutečně neznamená, že bude ženu třikrát týdně tlouct a po zbytek jí přivazovat k plotně - z mého okolí to obvykle vypadá tak, že muž je ten hlavní "vydělávač" a žena je hlavní "starač o domácnost" - a jsou spokojení. A tahle "konzervativní manželství" nakonec toho docela dost vydrží, protože z velké části jsou v souladu s tím, na co jsou ženy a muži od přírody vybavení. Mám ve svém okolí manželství, které funguje naopak (žena má kariéru, hodně vydělává, muž přicmrduje a věnoval se víc dětem) a přijde mi, že v tom moc spokojení nejsou. Manželství, kde jsou oba děsně liberální a pokrokoví a free... neznám žádné, které by vydrželo dlouhodobě...

Nechci ti kazit iluze, já to vidím z jiných stránek. Spousta takových chlapů má milenky a ženy nad tím zavírají oči (buď opravdu nebo to fakt nevědí). Spousta takových žen je velmi nespokojená, jenom mají pocit, že si vlastně nemají proč stěžovat, tak mlčí... Taky je tam třeba často alkohol (na jedné či druhé straně). atd. Oni pak, když sedí u mě v kanceláři, nebo u psychologa nebo prostě někde, tak to ze sebe sypou...

Jako vždycky - nezpochybňuji, že jsou lidi, kteří takto žijí spokojeně a není tam žádná patologie. Ale na druhou stranu, spoustě z těch "tradičních manželství", jak jim říkáš, je v reálu dost prožrané zevnitř. A často to prostě někdy rupne. A někdy ne.

To, že to zvenku vypadá krásně a ideálně, vůbec neznamená, že to tak je.

Dost to vydrží - to je fakt - do doby, než se něco zlomí. Fakt je, že pak se okolí diví, jak takový hezký a souladný pár mohl tak dopadnout...

Jediné, v co věřím já, je proto to, aby si k sobě každý našel co nejvíc kompatibilní protějšek... To pak funguje k oboustranné spokojenosti. A okolí může naopak těžce nechápat, jak spolu můžou fungovat, nebo "tohle já bych nikdy nesnesla" atd. Každý jsme jiný a když si dva sednou, tak je to super. O tradičním konzervativním modelu to fakt není.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.