| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Souhlasím se vším. Nikdy jsem nebyla tak nasraná, jako když jsem jezdila s prarodiči po těch doktorech...

Racionalita a logika na mnoha místech ve zdravotnictví prostě nenexistuje - jen zvyk, rutina... Čest pozitivním příkladům.

S naší obvoďačkou to bylo fajn - i v době před e-receptama se dalo domluvit, že jsem se stavila (ideálně po předchozím zavolání na pevnou linku), dostala jsem další recept, povyprávěla, jak se děda/babička mají, že je stav stabilní a bylo. Byla i ochotná v rámci domácích návštěv se třeba jednou za půl roku zastavit. Moc se toho nechtělo.

Ale interna a cukrovka v místní nemocnici, to byla tragédie. 20 lidí pozvaných na 10:00 atd. S babičkou se tam muselo být furt, ona by sama tam být nemohla. Ale to byly zase kontroly třeba jen jednou za půl roku, ale zase poctivě na celý den. A s každým z těch seniorů tam vesměs byl někdo z rodiny...

S dědou to bylo lepší, přivezla jsem ho, posadila, dala mu mobil (naučila dlouze podržet jedničku na rychlou volbu na mě), když vyšel z ambulance, zavolal mi, už jsem venku, počkal, až jsem přijela a odvezla ho zas domů... Mezitím jsem se vrátila do práce.

Nejhorší doba byla kombinace děda ozařování v Brně (tj. denně dojíždět) a babička po mrtvici, která by sama doma 5 hodin nevydržela... Takže holt děda jezdil sanitkou (byl rád, společensky si popovídal s ostatními pacienty) a někdo z nás byl s babičkou doma, to jsme se fakt museli střídat hodně, to bylo několik týdnů od po do pá, denně, cca těch 5 hodin... Kdybysme ho vozili, byli by nutní 2 lidi nebo babičku tahat s sebou. Nebo by tam musel být hospitalizovaný a to nechtěl.

Jedna teta tenkrát dělala krátký-dlouhý týden v práci, my ostatní jsme si holt na střídačku brali volno, jak kdo mohl.

Z mý zkušenosti - eliminovala bych tolik doktorů, kolik jen jde.... Ono po 80tce už je (asi cynicky) celkem jedno, na co ten člověk umře. Často jsou to jen rutinní kontroly kvůli "dalšímu receptu" na dlouhodobě brané léky. Vzít krev na kontrolu cukrovky/cholesterolu/léky na ředění krve, přeměřit tlak kvůli lékům na vysoký tlak - to by se mělo dát domluvit, že vezme/změří sestra i v rámci domácí péče a na výsledky je možné volat či mailem, nové recepty e-. Na nějaký oční atd. bych se vyflákla. I před těmi 15 lety jsme i na tu kardio jezdili jen 1xpůl roku a dneska je to on-line snad ještě víc...

Samozřejmě - akutní onko léčba nebo (v našem případě) převazy té popálené ruky atd., to holt času vezme víc. ale to zase není vyhrazeno jen seniorům, to tě může postihnout bohužel kdykoli a u kohokoli (i partnera, sebe, dítěte...).

Ale běžní doktoři u běžného seniora určitě není zátěž na 3x týdně, kam by furt chodili?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.