| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Většinu léků ale praktik předepsat nemůže. Některé silnější kombinace na tlak. Léky na astma. Některé léky na srdce, atd. A samozřejmě tchýně zatím nikdy s doktory nekomunikovala elektronicky, nemá ani chytrý mobil. Takže tohle se snad povede postupně vychytat, ale doktoři (zvláště praktička), nás tam moc ráda nevidí a chce maminku vždycky vidět.

Naštěstí, tím, že bratr a manželka se stali disponenty, tak jim automaticky naskočilo el. bankovnictví. Tchýně ho nechce.

Většina všech papírů z úřadu je do vlastních rukou... Takže ta pošta. A samozřejmě, přesvědčit tchýni, že jsme aspoň tak pořádní jako ona (účetní), a že jí dopisy neztratíme, aby nám podepsala kartu zmocněnce... A aby pochopila, co že to vlastně chceme. Proč nestačí dojít na poštu s její občankou.

Posledně potřebovala třeba taky jít s ní na schůzi SVJ. Jenže k tomu budeme potřebovat ještě zmocnění od obou...

A taky potřebuje občas, aspoň 1x za měsíc odvézt na hřbitov ke kolumbáriu...

A občas do obchodu koupit něco vnoučatům ... Nebo to objedná elektronicky a pak s ní někdo musí na poštu.

Mám z každého jednání s ní pocit, že je strašně nedůvěřivá, že se bojí udělat nějaký krok, jako třeba podepsat zmocnění apod. Snad ne, že bychom jí okradli, ale jednak jako pilný čtenář Blesku a sledovač televize zNova ví, že ji každý chce okrást. A my bychom to mohli zvorat. Já ji mám rád, a pokaždé mne objímá stejně jako šváru či ženu. Už nikoho jiného nemám. A ona to ví. Ale prostě je trochu strašpytlík. A občas stařecký cvok.

Jako když nám asi rok neřekla, že jim díky tomu, že vždycky napouštěli vodu čůrkem, aby to tolik netočilo (haha), že jim zarostla trubka TV. A tak se nemyli ve vaně... Pak tam při dceřině svatbě spal syn. A zjistil to. Ale musel jsem korigovat trochu jeho nápady tam nalít kyselinu, nebo být na tu trubku moc drsnej, aby místo ucpaný neměli zavřenou vodu kvůli díře v trubce. Nakonec se to společnými silami podařilo kombinací různých technik prošťouchnout v protisměru tak, že to začalo téct normálním tlakem a proudem.

Já řeším technickou-IT problémy. Jako namontování základny nového luxu na zeď, řešení věcí kolem mobilů a stařičkého PC, opravy zásuvek a vypínačů, noční osvětlení atd. A část papírů.

Děda furt ještě není úředně "pohřbený", nejsou dořešené všechny úřední duši, především příspěvek na péči - 9 měsíců.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.