Přidat odpověď
Řeším nebo spíš "řeším" to já:
- telefonní tarify - řeším za sebe a děti, manželovi platí zaměstnavatel. Od té doby, co jsem musela odejít od jedné šedivky, platím ceny příšerné.
- dodavatelé energií - plyn nemáme, pouze elektřinu. Moc s tím neexperimentuji, jsem ráda, že vše běží, jak má.
- pojistky - aktuálně jsem zrevidovala domácnost, která zahrnuje i členy rodiny a zřídila si pracovně právní odpovědnost. Cestovní zařizuji vždy na cestu, nemáme celoroční.
- povinné ručení, havarijní - snažím se, aby řešil manžel, ale stejně na to myslím já. Letos jsme změnili.
- revize všeho možného - nemáme moc co revidovat v bytě, elektřinu máme novou zrevidovanou
- finanční věci - investice, spořicí účty, akcie - řeším málo. Mám pár akcií zaměstnavatele, což byl v podstatě dotovaný benefit a jela jsem podle kolegů a manuálu. Jinak standardní stavební spoření, stavebníka, důchodová, nějaké přebytky na spořáku.
Občas čerpám nějaké příspěvky na děti od města a něco od zdravotní pojišťovny, ale to moc nestíhám hlídat.
Jinak se snažím optimalizovat spíš běžné výdaje. Nekupuji hned, nechávám věci uzrát, využívám slevy (ne vždy)...
Předchozí