Přidat odpověď
Celkem v klidu.
Já toho mám víc, takže mám víc účtů a z každého jde něco...
Tj. na "dům" mám jeden účet - z toho jde hypotéka, inkaso (tj. voda, elektřina, plyn, televize, rozhlas) - tj. nemusím to hlídat, oni si to navýší či sníží sami, jak jdou zálohy nahoru/dolu, taky pojištění, daň z nemovitosti atd. atd.
Na kancelář mám druhý účet - tam to mám tedy na trvalé příkazy, takže to občas upravím.
atd.
Pojistky osobní (životní, úrazové) - ty řeším jen tak jednou za 5 let, kdy to nechám přepočítat. Na auta neřeším, ty si sjednám při koupení na dobu leasingu (5 let) a nechávám to tak. Mám první auto, které jsem si nechala i po jeho doplacení, tak to jsem si prostě sjednala novou.
Telefon+internet+televizi... mám v jednom balíku od jednoho poskytovatele - ten zavolá min. 1x za rok, ale většinou mi nic lepšího nenabídne. Přecházet od něj nechci, úsporu 200 Kč za měsíc, kterou by mi (možná) nabídli jinde, neřeším.
Elektřinu - plyn taky neřeším, i když bych asi mohla, ti se sami neozvou, tam si myslím, že něco lehce ušetřit by asi šlo, ale nemám na to energii ani čas.
Na investice atd. mám své osobní bankéře (používám k tomu aktivně 2 banky), těm zavolám, když mám nějaké volné peníze, ať mi něco připraví, pošlou do mailu, zkouknu a potvrdím. Věřím jim za ty roky.
Nerada mluvím s cizími lidmi a nerada si do domu pouštím cizí řemeslníky, takže mnohem víc věřím těm, se kterými pracuji roky, i když možná jsou dražší nebo někdo cizí by nabídl něco výhodnějšího. Ale mě strašně nebaví (a vlastně to považuji i za rizikové) vykládat o sobě detaily cizím lidem/pouštět si je do domu. Takže plynaři, vodaři, elektrikář... - vše stabilní roky stejní lidé, stejně tak pojišťovák, bankéři...
(P.S. pro případ své smrti mám svůj žlutý šanon, ve kterém mám všechno nastrkané ve složkách... nikdo jiný by se v tom totiž jinak nevyznal.)
Předchozí