| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Dámy včera jsem stihla dočíst, ale abych nepřišla pozdě, tak už ne odpovědět:-), jsou u nás kamarádi, řešili jsme rodinné a jiné historky a já nad tématem práce s časem od včera přemýšlím. Zazněla tu spousta pravdivých a správných připomínek, za mne ještě doplním:
- necituji ale "raději počkám, čas strávený čekáním není problém" nebo tak nějak to zaznělo je pro mne právě největší peklo a zároveň cesta, jak pozdní příchody zminimalizovat. Nejsem ochotná obětovat 4 x půl hodiny denně, abych byla někde včas, zbláznila bych se. Pokud ale mám schůzku někde, kde si můžu půl hodiny sednout a ťukat do počítače, psát do notesu nebo štrikovat, je to pro mne akceptovatelné a opravdu se podstatně snížily mé pozdní příchody. Jako čas trávený jen přemýšlením to určitě nefunguje, jednak toho mám dost při jízdě autem a druhak na to, abych uměla svou hlavu "vypnout" potřebuju jiné prostředí, než upovídanou sekretářku, bezďáky na zastávce nebo chodbu, kde furt někdo zdraví.
- úcta k času druhých - to je důvod, proč s časovou slepotou bojuju, nejvíc mne štve, že jsem s časem bojovala v době, kdy byly děti malé a naše dojezdy do školy na poslední chvíli je vozila do ústavů a kroužků. S výjimkou fakt průšvihů (jako že jsem si vyrobila dvě akce 150 km od sebe na stejný čas) nechodím pozdě pokud schůzku vedu nebo je 1 na 1. Pokud jsem součástí davu na přednášce, většinou jsem přišla o vítací řeči.
- momentálně jsem si posunula priority a dost věcí změnila, primárně pracuju z domu, takže lidi chodí za mnou, on-line se dá připojit z telefonu odkudkoli a když chodím někam do kanclu, chodím třeba na sedm a napůl osmou si domluvím prvního klienta - to většinou klapne. Věci typu doprava, kultura zpravidla hlídá manžel, na rehabky si vezmu knížku a první jde manžel (takže dorazíme na čas)..
- opravdu s časem bojuju a neznamená to, že by mi nezáleželo na ostatních, spoustu věcí dokážu eliminovat ale z okamžiku, kdy MM volá, kde jsem, já (po pravdě) řeknu, že stojím ve dveřích s klíči v zámku, tj. dle reálného očekávání bych měla být za 10 minut doma, MM (protože mne zná) počítá s půl hodinou a já dorazím za třičtvrtě a FAKT nechápu, kam mi ten čas cestou zmizel (než jsem zamkla 3 zámky po cestě dolů, vzpomněla jsem si, že by bylo praktičtější vzít s sebou ještě jeden dokument, když vylezu nahoru, zazvoní telefon s něčím na 30 vteřin, po cestě se rozbliká přejezd a potkám popeláře za kterýma jedu 2 km....)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.