Lenko, jak kdo je telátko. Můj stejně starý syn se o politiku zajímá minimálně od 15 let a má mnohem lepší přehled než já, protože já už jsem na hádky politiků alergická, takže mi toho dost unikne. Volit se samozřejmě chystá. Já byla chvíli děsně překvapená, proč máme ve schránce troje volební lístky, než mi to došlo

Jo a mimochodem, studentské volby (kde tedy "volí" už děti od 15 let) dopadly z mého hlediska velmi dobře a nadějně, i když tedy je zřejmé, že se účastnila více gymnázia než např. učiliště, jinak by to asi bylo výrazně horší. Na gymnáziu syna obdrželo ANO 1 (slovy jeden) hlas, na gymnáziu dcery NULA. Ty různé extremičtější strany rovněž 1 nebo 0, Motoristé několik (méně než 10) hlasů. Oni se samozřejmě neúčastnili všichni studenti, ale kdyby skutečné volby ignorovaly podobné skupiny, byla bych já osobně potěšena. A třeba i dcery spolužáci (kterým je 15-16) se v poměrně velkém počtu chystali na víkendové demostrace (dcera tedy ne, ta řeší víc sport než politiku, takže o výjimečně volné sobotě se věnovala škole a kamarádce, v neděli škole a sportu).